Over ons

Onze doelstelling

Kinderopvang De Kikkerpoel is al sinds 2004 een plek waar kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zich welkom en thuis voelen. De kinderen worden met de beste zorg en aandacht door deskundige pedagogisch medewerkers verzorgd en begeleid in hun ontdekkingsreis in de belangrijke en bepalende eerste levensjaren. 

Omdat wij als kinderopvang kleinschalig willen blijven, kunnen wij de huiselijke sfeer creëren die van belang is voor jonge kinderen. We stimuleren de kinderen doormiddel van een positieve benadering. Daarmee geef je de kinderen een vertrouwd en veilig gevoel, zodat ze zich optimaal en op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. 

Wanneer het weer het toelaat, gaan we met de kinderen naar buiten. In deze uitdagende speelomgeving maken de kinderen kennis met dier en natuur. 

We werken al jaren in een klein hecht team, waardoor we goed in kunnen spelen op de behoeftes van elk individueel kind en de ouders/verzorgers. Elke dag hetzelfde vertrouwde gezicht van de pedagogische medewerkster, met wie het kind een prachtige relatie kan opbouwen is ons streven. 

Accommodatie

Onze kleinschalige kinderopvang is gevestigd in het buitengebied van Harbrinkhoek. Onze locatie biedt alles voor een goede relatie tussen kind, ruimte, dier en natuur. De mogelijkheid om buiten te spelen is ruimschoots aanwezig. We beschikken over een ruim buitenterrein met ernaast een weitje met kippen en een konijn. De locatie is zo ingericht dat het een veilige, gezonde en kindvriendelijke omgeving is.

De kinderen beleven heel bewust de 4 seizoenen bij ons. We gaan elke dag als het weer dit toelaat ’s morgens en ’s middags naar buiten. Door veel buiten te spelen worden de kinderen gestimuleerd om veel te bewegen. Rennen, klimmen, fietsen en glijden is zeer goed voor de ontwikkeling van de motoriek.

We beschikken binnen over één grote groepsruimte, waar gespeeld en gezamenlijk gegeten wordt. Daarnaast beschikken wij boven over twee ruimtes waar kinderen vanaf 2,5 jaar onder begeleiding kunnen spelen en waar grotendeels het VVE programma Uk & Puk wordt aangeboden. Wij beschikken over 3 slaapkamertjes, zodat kinderen die dit nodig hebben lekker tot rust kunnen komen. Daarnaast beschikken wij over een buitenbed met twee slaapplaatsen.

Foto’s van onze accommodatie

Openingstijden

De Kikkerpoel is geopend van maandag t/m vrijdag: 7:30 – 17:45 uur.

De kinderen kunnen ’s ochtends tussen 07:30 en 9:00 uur gebracht worden. ’s Middags kunt u ze tussen 16:30 en 17:45 uur weer ophalen.

Mocht uw kind wat later komen of eerder naar huis gaan, dan kan dat in overleg natuurlijk altijd. Wordt uw kind opgehaald door iemand anders? Laat het ons even weten. 

Feest- en vrije dagen

  • Op algemene erkende feestdagen zijn wij gesloten.
  • De dag na Hemelvaart zijn wij gesloten.
  • Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij een week gesloten. Op 24 december sluiten wij de kinderopvang om 12:45. 
  • In de regionale bouwvakvakantie (regio Noord) zijn wij gedurende een periode van drie weken gesloten.

Onze pedagogisch medewerkers

Lucie Sand
Lucie Sand (eigenaresse)
Anne Marie Dekens 1
Anne-Marie Dekens
Jolijn van der Aa
Jolijn van der Aa
Marije Lammerink
Marije Lammerink
Lisan Snijders
Lisan Snijders