Home » Informatie » Voeding

Voeding Baby’s:

Wanneer uw kind voor de eerste keer bij ons komt ontvangen wij graag van u de voedingskaart die u van ons heeft ontvangen bij de aanmelding. Hierop staan alle gegevens die belangrijk zijn voor ons wat betreft de voeding van uw kind (hoeveelheid, tijden van voeden etc). Bij flesvoeding dient de poeder per voeding in voorraad bakjes worden aangeleverd en deze evenals de fles voorzien van de naam van uw kind.

Tot 18 maanden geven wij uw kind meegebracht groente en fruit uit een potje. Daarna krijgen ze vers fruit op De Kikkerpoel en dient u uw kind zelf de warme maaltijd te geven.

Fruit, brood, drinken en tussendoortjes worden door De Kikkerpoel verzorgd en zijn bij de prijs inbegrepen.

Afwijkende voeding of dieetvoeding kan in overleg met ons meegebracht worden.

Flessen en potjes moeten zijn voorzien van naam. Vanzelfsprekend bieden wij moeders de mogelijkheid om aan hun kind borstvoeding te geven.

Voeding Peuters:

De Kikkerpoel verzorgt al het voedsel zoals: brood, beleg, vers fruit, sap, melk, karnemelk, en tussendoortjes.

Heeft uw kind een voedselallergie of speciaal dieet dan ontvangt u van ons een lijst waarop u kunt aangeven wat uw kind wel of juist niet mag hebben.

Wij geven de kinderen goede, verantwoorde en afwisselende voeding. Wij proberen het gebruik van suiker, kleur- en smaakstoffen zoveel mogelijk te beperken. Er is altijd vers fruit aanwezig. Wij gaan ervan uit dat peuters thuis de warme maaltijd krijgen.